Dermatologie

Oglinda ne reflectă imaginea exterioară, cea pe care o văd alții. E o parte importantă a fiecăruia și trebuie să avem mare grijă de ea.

Orice modificare a pielii, părului, unghiilor sau mucoaselor ne face să ne gândim dacă ceea ce se întâmplă e normal sau e semnul unei boli.

Răspunsul corect îl dă medicul specialist dermatolog. El este calificat atât în a face deosebirea dintre o modificare de ordin estetic sau apariția unei afecțiuni, cât și în a găsi calea de rezolvare a problemei.

Aveți o ‘’bubă’’? (oriunde ar fi ea!)

Primul pas este spre medicul dermatolog.

În urma unei constultații, a analizelor efectuate (dacă e cazul), coroborând datele si particularizând informațiile obținute, medicul emite un diagnostic. El stabilește un plan de tratament – medical, naturist, cosmetic, etc – în funcție de boală, vechimea acesteia, complicațiile existente sau posibile, de evoluția bolii, adecvat fiecărei persoane.

Tratamentele efectuate ‘’după ureche’’, la sfatul neavizaților, pot face mai mult rău decât bine, pot transforma o problemă mică în una complicată. Nu se potrivește ”orice” la ”oricine” –este o lege nescrisă în Medicină.

Tratând problemele cât mai repede, de la primele semne apărute, șansele de vindecare, în multe boli, sunt reale.

Condiția esențială – prezentarea la un specialist.

Lasă un răspuns